5 načina da pripremite ten za tople dane

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on April 9, 2014 2:53 pm

 

Proleće, toplije temperature i promena sezone utiču i na vaš ten. Više vlage u vazduhu i sunčevih zraka mogu uzrokovati pojačano zamašćivanje i prljanje kože lica i vrata.

Zato preduzmite neophodne korake da promenite način svakodnevne nege.

 ZAŠTITNI FAKTOR

Više sunčanih dana i svetlosti podrazumevaju da morate da budete pažljiviji i oprezniji prema koži lica, vrata i dekoltea. Prekontrolišite svoju podlogu i puder, da li sadrže zaštitni faktor. Obavezno dopunite neseser proizvodima koji štite od sunčevih UV zraka.

HIDRATACIJA

Održavajte vlažnost kože. Stavljajte hidratantnu kremu posle čišćenja da bi bila glatka i mladolika. Pijte dosta tečnosti, naročito vode. Kupite i noćnu kremu sa povišenim procentom vlažnosti.

MINERALI

Koristite šminku bogatu mineralima. Težak tečni puder ostavite u rafu za zimu, koristite tonizirajuću kremu i laganije podloge. Zbog prirodne svetlosti lakše će se uočiti razlika na licu i vratu, pa zato prednost dajte, na primer, puderu u kamenu.

ČIŠĆENJE

Za izgled bez mana dubinski čistite pore lica najmanje jednom nedeljno. Ako se pojačano znojite u proleće preduzmite dodatne korake da očistite pore od masnoće i prljavštine. Isprobajte neke maske za čišćenje. Najbolji izbor su biljne.

PROMENE

Sve pola iskorišćene proizvode bacite. Proverite datum važenja maskare, pudera, kreme. Obnovite make-up set nežnim nijansama senki i glatkim sjajem za usta.

(Žena Blic)

 

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Nađa Higl
Porodila se Nađa Higl

  Srpska plivačica Nađa Higl i njen suprug Milan Boharević postali su roditelji. Reprezentativka Srbije u plivanju porodila se u...

Close