Intel predstavio treću generaciju procesora Intel Core i Ultrabook računare u Srbiji

Lifestyle — By on June 24, 2012 2:52 pm

 

Kompanija Intel predstavila je u sredu, 20. juna,  treću generaciju procesora Intel Core i Ultrabook koncept računara na srpskom tržištu.

Novi proizvodi su već dostupni u ponudi kompanija Acer, Alti, Asus, ComTrade, Dell, HP, Lenovo i Samsung. Godinu dana nakon njihovog predstavljanja, kompanija Intel je takođe zvanično predstavila narednu generaciju Ultrabook računara.

Stavljajući akcenat na tehnologiju osetljivu na dodir, kompanija je potpisala sporazume sa nekoliko vodećih proizvođača ekrana osetljivih na dodir kako bi zadovoljila zahteve za tehnologijom podstaknutom Ultrabook računarima u narednih nekoliko godina.

Kompanija Intel je takođe istakla usredsređenost kompanije kako na razvoj Ultrabook računara tako i na razvoj smart telefona i tableta.

Više od 35 Ultrabook sistema već je dostupno ili će biti dostupno u narednih 30 dana sa više od 110 dizajna čije se pojavljivanje očekuje tokom sledeće godine širom sveta. Opremljeni trećom generacijom  procesora Intel Core i najnaprednijim 22nm tranzistorima 3-D tri-gate, novi Ultrabook uređaji nude poboljšanu bezbednost uz izbor dizajna kako za individualne, tako i za poslovne korisnike.

Andreja Jauković, menadžer za poslovni razvoj u kompaniji Intel Srbija, je najavio sporazume sa nekoliko vodećih proizvođača tehnologija osetljivih na dodir, uključujući Cando, HannsTouch, TPK i Wintek.

Intel je prvi put predstavio multilingvalno govorno iskustvo koje je zasnovano na Nuance Dragon mašini i govornoj tehnologiji optimizovanom za Intel arhitekturu na Ultrabook uređajima.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Musaka od brokolija
Musaka od brokolija

  Potrebno: 1,5 kg brokolija 300 gr mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 2 jajeta 2 dl mleka 2 kašike...

Close