Ni mama, ni tata, već – tablet?!

Lifestyle — By on August 12, 2014 12:27 pm

 

Sve je više mališana koji detinjstvo provode pored kompjuterskih ekrana, što utiče i na njihov govor. Stručnjaci kažu da 10 odsto dece, kao prvu reč izgovori – “tablet”.

Do nedavno su roditelji sa nestrpljenjem iščekivali da li će prva reč koju dete izgovori biti “mama” ili “tata”, a sada jedan od osmoro roditelja kaže da su njihova deca prvo izgovorili reč “tablet”.

Ukupno 3.614 roditelja učestvovalo je u istraživanju koje je u julu sprovedeno u Velikoj Britaniji, i oko 81 odsto njih reklo je da su njihova deca u nekom trenutku razbili elektronski uređaj, tako što su ga ispustili ili bacili.

Najveći broj roditelja očigledno deci daje tablet kako bi im vožnja u automobilu brže prošla, s obzirom na to da je najveći broj ovih uređaja pokvaren ili polomljen upravo u automobilu.

Na drugom mestu, najveći broj mališana igra se tabletom u dnevnoj sobi ili u kuhinji, dok jedu.

Kada je reč o vremenu koliko dnevno koriste tablet, oko 10 odsto roditelja ovaj uređaj uzima deci nakon najmanje sat vremena, dok se sedam odsto mališana “zabavlja” na tabletu između tri i četiri sata dnevno.

Iako je najviše dece školskog uzrasta koji detinjstvo provode uz tablet, 12 odsto roditelja reklo je da se njihova deca, uzrasta od dve godine, takođe igraju tabletom.

Da li onda iznenađuje činjenica da je 10 odsto mališana, kao prvu reč, umesto “mama” ili “tata” izgovorilo “tablet?”

(Mondo)

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kendal Dzener
Bahata Kendal! Zaboravila da plati račun pa novac bacila kelnerici u lice

  Mlada manekenka i rijaliti zvezda Kendal Džener zaboravila je da plati račun u jednom prestižnom restoranu u Njujorku. Kendal...

Close