Cveće koje pročišćava vazduh u prostoriji

Kuća, Lifestyle — By on January 27, 2013 4:34 pm

 

Pored toga što oplemenjuje prostoriju lepim izgledom, određeno cveće može da bude itekako korisno i da posluži kao pročišćivač vazduha.

Hrizenteme, afričke ljubičice, ciklame i sve vrste orhideja poboljšavaju kvalitet vazduha u kući. Ljudi koji rade u prostorijama ukrašenim biljkama manje pate od umora i glavobolja, pokazuju istraživanja, i to zato što sobne biljke filtriraju vazduh apsorpcijom štetnih materija.

Gerberi u spavaćoj sobi smanjuju nivo benzena, štetnog jedinjenja koji slabi imunološki sistem, a nalazi se u lakovima i bojama za nameštaj, sredstvima za pranje i čišćenje i insekticidima.

Spatifilium je među najbojim pročišćivačima vazduha od benzena i izuzetno je pogodan za držanje u hodniku da bi sprečio da se toksini šire iz jedne sobe u drugu. Bršljen je idealan za kuhinju. On “upija” formaldehid, bezbojan gas oštrog mirisa koji se nalazi u dezinfekcijskim sredstvima, a nadražuje sluznicu i izaziva glavobolje.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Novak Đoković
AO: Novakov het-trik za rekord i novu stranicu istorije tenisa!

  Novak Đoković nastavio je sa ispisivanjem stranica istorije tenisa! I dalje je šampion Australian Opena, pošto je po drugi...

Close