Turisti iz Hurgade stigli u Beograd

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on August 20, 2012 8:37 am

 

Grupa turista iz Srbije, čiji je povratak iz Hurgade bio neizvestan zbog neplaćenog avio prevoza, vratila se jutros u Beograd.

Putnici više turističkih agencija stigli su iz Hurgade u Beograd u 6.35 časova. Oni su juče na aerodromu u egipatskom letovalištu čekali da se vrate u zemlju, pošto agencija “Triniti”, koja je potpisala ugovor o čarter letu sa kompanijom “Er Kairo”, nije izmirila dugovanja.

Među turistima su bili i putnici agencija “Ponte”, “Saba” i San lajn”, koje su uredno platile prevoz za svoje putnike. Od ukupno 174 putnika, njih oko stotinu su “Trinitijevi”, dok su ostali su putnici drugih agencija, koje su solidarno finansirale let iz Hurgade.

U Turističkoj inspekciji najavljuju da će se odmah aktivirati dve polise sporne turističke agencije, čija je ukupna vrednost oko 50.000 evra.

“Jedan deo tog iznosa će biti upotrebljen da se saniraju troškopvi povratka putnika agencije Triniti iz Kaira, a ostatak će kad se aktiviraju te polise biti za izmirivanje obaveza putnicima koji nisu otputovati, odnosno nisu iskoristili svoje aranžmane”, kaže Saša Seničić iz Jute.

“Moram da obavestim da je naša odluka da Trinitijeve putnike ne povezemo iz Beograda s obzirom da ne znamo njihovu sudbinu, odnosno da li je agencija izmirila hotelske i ostale usluge u Hurgadi, odnosno Šarl el Šeiku”, rekao je Stevan Budžić iz turističke agencije “Sab”.

Agencija “Triniti” u Egiptu ima još tri grupe turista. Jedna, kojima ističe aranžman, vratiće u zemlju na osnovu istog agencijskog dogovora. Do povratka druge dve grupe, 26. i 27. avgusta ima još vremena, tokom kojeg će Juta i resorno ministrastvo rešiti problem.

Ministarstvo finansija i privrede obavešteno je da će svi srpski državljani, bez obzira preko koje agencije su uplatili letovanje, biti prebačeni avionom kompanije “Er Kairo” iz Hurgade za Beograd.

 

Tags: , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Jovana Balašević
Jovana Balašević u drugom stanju

  Glumica Jovana Balašević, mlađa ćerka Đorđa Balaševića, čeka prvo dete sa bivšim predsednikom Skupštine grada Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem....

Close