Glumac Bata Živojinović u kritičnom stanju

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on July 5, 2012 2:03 pm

 

Srpski glumac Velimir Bata Živojinović doživeo je moždani udar i nalazi se u bolnici “Sveti Sava”, gde mu se lekari bore za život, piše Press.

Međutim, uprkos svim naporima konzilijuma vrhunskih lekara, prognoze su obeshrabrujuće.

Živojinović (79) je, kako piše taj list, doživeo težak moždani udar u utorak i trenutno se nalazi u Specijalnoj bolnici za lečenje celebrovaskularnih bolesti “Sveti Sava”. Izvor tog lista iz bolnice je rekao da glumac nije u komi, ali je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.

“Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira”, kaže taj izvor za Press.

Jedan od velikana srpskog glumišta doživeo je srčani udar u oktobru 2006. godine, a bolovao je i od gangrene koju je pre tri godine izlečio na Kubi.

Kako se navodi, zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju. Srećom, od gangrene koji je ranije lečio, nema ni traga.

Bata Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. godine. Debitovao je na filmu 1955. godine ulogom u “Pesmi sa Kumbare”, a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Status je potvrdio ulogom u filmu “Valter brani Sarajevo”, zbog čega je postao legenda, ne samo na prostoru SFRJ, već i u Kini.

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ana Ivanovic
Mirror: Ana Ivanović najseksepilnija teniserka

  Britanski list "Mirror" proglasio Anu Ivanović za najseksepilniju teniserku svih vremena. "Ana nije samo pojam ženske lepote - ona...

Close