Kosovo ne može na Eurosong

Muzika, Zabava — By on April 4, 2012 12:10 pm

 

Evropska radiodifuzna agencija odbila zahtev Radiotelevizije Kosova da postane aktivni član ove organizacije i time dobije mogućnost da Kosovo samostalno nastupa na Pesmi Evrovizije u Azerbejdžanu.

“Kosovo ne može da se pridruži Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) kao punopravni član i ne može da učestvuje na takmičenju za Pesmu Evrovizije”, navodi se u odgovoru EBU na zahtev Radiotelevizije Kosova da postane aktivni član ove organizacije.

Direktor EBU Ingrid Deltenre je na sastanku u Ženevi obavestila o pismu zamenika ministra spoljnih poslova Kosova Petrita Selimija u kome se navodi koliko je za Kosovo važno da učestvuje na Eurosongu.

Deltenre je prenela ocenu Selimija da je EBU “suštinski važna” za Kosovo i da “u izgradnji nacije ništa nije važnije od Pesme Evrovizije”.

U odgovoru EBU se, međutim, napominje da je aktivno članstvo u toj organizaciji moguće samo za emitere u zemljama koje pripadaju Međunarodnoj uniji za telekomunikacije (ITU), a Kosovo nije primljeno u ITU.

Učešće pevačice Rone Nišliju, rođene u Kosovskoj Mitrovici, na ovogodišnjem Eurosongu ne dovodi se u pitanje, jer je ona izabrana kao predstavnica Albanije, a ne kao predstavnica Kosova.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
lakovi za nokte
Kako lakovi utiču na nokte?

  Redovni manikir može da ulepša, ali i da oslabi vaše nokte. Prema mnogim pokazateljima, lak za nokte u velikom...

Close