Knjiga ” Bliznakinje sa Hajgejta”

Kultura, Zabava — By on July 17, 2011 7:27 pm

Knjiga Bliznakinje sa HajgejtaŠest godina posle vrtoglavog uspeha Vremeplovčeve žene, Odri Nifeneger vraća se sa izuzetnim i nezaboravnim romanom, koji počinje pismom čiji će sadržaj izmeniti sudbine glavnih junaka.

Džulija i Valentina Pul su pomalo neobične dvadesetpetogodišnje Amerikanke naizgled nezainteresovane za studiranje, traženje posla, ili za bilo šta izvan njihovog ušuškanog doma u čikaškom predgrađu. Jednog jutra primiće pismo od advokata koji ih obaveštava da je Elspet Noblin, njihova tetka koju nikada nisu upoznale, preminula i ostavila im svoj stan u Londonu. Ipak, postoje dva uslova da ostvare pravo na nasledstvo: da u kući žive najmanje godinu dana pre nego što odluče da je prodaju i da njihovi roditelji nikada ne uđu u kuću.

Devojke se sele u Elspetin stan, koji se graniči s grobljem Hajgejt. Shvataju da su stanari te zgrade čudni: Martin, genijalni, šarmantni sastavljač ukrštenica, pati od teškog oblika opsesivno-kompulzivnog poremećaja; Marajke, Martinova posvećena ali zarobljena žena; Robert, Elspetin neuhvatljivi ljubavnik, istoričar groblja.

Kako devojke bivaju uvučene u napete živote tetkinih suseda, tako otkrivaju da je mnogo šta živo na Hajgejtu, uključujući – možda – njihovu tetku, koja kao da ne može da ostavi svoj stari stan i život za sobom.

Ovo je roman koji ispreda čarobnu priču o ljubavi i identitetu, o tajnama i sestrinstvu, i o istrajnosti života – čak i nakon smrti.

Komentari na knjigu:

“Izvanredni likovi ovom romanu zasigurno će obezbediti dug boravak na listama bestselera”. – Telegraph

“Jedinstveni likovi i majstorski opisi Londona kakvog ga samo možete poželeti čine ovu knjigu domišljatom i veoma šarmantnom”. – Daily Mail

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Nestle sladoledi iz Srbije idu u EU

Fabrika sladoleda Nestle iz Stare Pazove počeće sledeće godine da izvozi sladolede na tržište Evropske unije, izjavio je generalni direktor...

Close