Policijski sindikat Srbije: Sutra počinjemo štrajk

Srbija i region, Vesti — By on October 9, 2011 3:56 pm

PolicijaPolicijski sindikat Srbije počeće sutra generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, najavio je predsednik PSS Veljko Mijailović uz napomenu da ta organizacija ima 15.000 članova.

Mijailović je kao razlog za štrajk naveo to što još nije primenjen kolektivni ugovor u delu o poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, kao i poboljšanju uslova rada.

Predsednik PSS je rekao i da je večeras planiran sastanak sa ministrom  unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, ali da ne očekuje da će problem biti rešen i štrajk opozvan.

“Danas je planiran sastanak sa ministrom Ivicom Dačićem oko 20 časova. Tehnički nije izvodljivo da se ta situacija reši”, rekao je Mijailović.

PSS je ranije najavio da će od ponedeljka zbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih  karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.

Policija će, kako je najavljeno, izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Fuzili na grčki način

Potrebno: 500 gr fuzila 6–7 čeri paradajza 10–15 crnih maslina bez koštice 100 gr fete so biber seckani peršun origano...

Close