U novogodišnjoj noći razmenjeno više od 36 miliona poruka

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on January 1, 2012 1:20 pm

U novogodišnjoj noći i u prvim satima Nove godine razmenjeno je 36 miliona SMS i MMS poruka kroz mrežu Mobilne telefonije Srbije i Vip mobajla.

Tokom novogodišnje noći i u prvim satima Nove godine, od 23 sata 31. decembra do 11 časova 1. januara, korisnici mt:s mreže razmenili su blizu 25 miliona SMS čestitki i lepih želja.

Najveći broj poruka poslat je u periodu između 23 sata 31. decembra i tri sata 1. januara Nove godine, saopštio je Telekom Srbija.

Samo sa inostranstvom, u ovom periodu razmenjeno je blizu 1.300.000 poruka, a najveći broj ovih poruka razmenjen je sa prijateljima i rodbinom iz zemalja u okruženju.

Kroz mrežu najmlađeg operatera u Srbiji, Vip mobajla, od 20 časova 31. decembra do osam sati ujutru 1. januara razmenjeno je 11.368.989 SMS i MMS poruka .

Samo u periodu najintenzivnijeg saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutru, kroz Vip mrežu prošlo je 4.925.415 poruka.

U Vipu ističu da će novac namenjen kupovini novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene, kao i deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnje noći i božićnih praznika, donirati nevladinoj organizaciji ASTRA posvećenoj borbi protiv trgovine ljudima.

Sredstva u iznosu od dva miliona dinara trebalo bi da pomognu da se pojačaju aktivnosti prevencije tog oblika kriminala koji u svetu svake godine pogodi više od pola miliona novih žrtava, navode u VIP-u.

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Razvode se Keti Peri i Rasel Brend

Britanski komičar Rasel Brend predao je juče dokumenta za razvod od američke pevačice Keti Peri, sa kojom je u braku...

Close