U Loznici vanredno stanje

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on December 2, 2010 4:17 pm

PoplavaZbog visokog vodostaja Drine, danas je proglašena vanredna situacija u priobalnom pojasu, duž donjeg toka reke u lozničkom kraju.

Naložena je evakuacija svih domaćinstava u pojasu između reke Drine i magistralnog puta M-19 Mali Zvornik-Loznica-Šabac, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Reč je o 760 domaćinstava iz priobalnih delova Gornje Koviljače, Banje Koviljače, Trbušnice, Lozničkog Polja, Lipničkog Šora, Jelava, Lešnice i Novog Sela.

Na tom potezu poplavljeno je oko 150 vikendica u vikend naseljima, a procenjuje se da će se pod vodom naći 4.670 hektara zemljišta.

Prema poslednjim podacima, protok vode na hidroelektrani Zvornik u Malom Zvorniku iznosio je 3.300 metara kubnih u sekundi, sa tendencijom porasta.

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Niša i Beograda su na terenu, a aktivnostima koordiniraju pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Horoskop za decembar 2010. godine

OVAN U skladu sa dobrom orijentacijom planirate nove poslovne poteze i delujete vrlo podsticajno na svoju okolinu. Vaši optimistički stavovi...

Close