Katarina Rebrača trošila novac od donacija na parfeme, haljine i ručkove!

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on April 9, 2010 4:54 pm
Katarina Rebrača

Katarina Rebrača

Bivša manekenka Katarina Rebrača i njene prijateljice zadržane su u pritvoru, zbog pronevere novca od donacija za borbu protiv raka dojke.

Katarina Rebrača (38), njena majka i tri prijateljice, osumnjičene za proneveru 37 miliona dinara donatorskih sredstava uplaćenih na račun Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača, u policiji su negirale krivicu.

Saslušanje Rebrače, njene majke Sandrine Bogunović (61) i prijateljica Mirjane Hristić (52), Slađane Mironije (46) i Tatjane Babac (38), obavljeno u prisustvu tužioca.

Novine pišu da je većina novca potrošena nenamenski.  Novac je trošen i na privatne stvari: na rent a car, restorane, letovanja, aviokarte, nameštaj. Negde oko 13 miliona potrošeno je na kupovinu haljina, cipela, šminke, parfema…

Rebrača je osumnjičena da je sa računa Fonda prebacila novac donatora na račune privatnih firmi, svojih službenica. Utvrđeno je da su ova preduzeća osnivana isključivo kako bi se na njihove račune prebacivao donatorski novac.

Nijedna od agencija nema zaposlene niti bilo kakav promet, piše domaća štampa, pa je njihov jedini zadatak bio da izvlače novac iz Fonda, koji su zatim osumnjičene podizale u kešu. To su bile jedine finansijske transakcije te četiri agencije za vreme njihovog “poslovanja”.

Katarina Rebrača je osnivač dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime i direktor modne agencije “K models”.

U slučaju da Katarina Rebrača bude osuđena za proneveru, onda bi mogla dobiti zatvorsku kaznu od 5 do 12 godina.

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ženski parfemi – La Perla: J’ Aime Les Fleurs

J' Aime Les Fleurs je miris brenda La Perla. Bočica je ista kao i kod ružičaste romantične prethodnice J' Aime,...

Close