Danas i sutra još više snega, uz olujne vetrove

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on December 8, 2012 7:17 pm

 

U većem delu Srbije sinoć je počeo da pada sneg, a sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije upozorio je opštinske štabove u Srbiji da se za ovaj vikend očekuju povećane snežne padavine, kao i jak olujni vetar.

Načelnik tog sektora Predrag Marić rekao je Tanjugu da se po prognozama meteorologa jači sneg očekuje posebno u planinskim predelima i jugoistočnom delu zemlje, kao i jak vetar.

“Sneg nas neće iznenaditi”, kazao je Marić dodavši da se u centralnim delovima Srbije očekuju, prema prognozama meteorologa, manje snežne padavine, ali i jak vetar.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u subotu posle podne i uveče u košavskom području i na planinama duvati jak a povremeno i olujni jugoistočni vetar sa udarima i preko 20 metara u sekundi.

U noći između subote na nedelju, kao i u nedelju i ponedeljak, očekuje se formiranje i povećanje snežnog pokrivača, naveo je Zavod u upozorenju na svojoj internet stranici.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
EESTEC
Konferencija “Smart Technologies’ Power for your future” u Nišu

  Konferencija "Smart Technologies’ Power for your future" održaće se 7. i 8. decembra 2012. na Elektronskom fakultetu u Nišu...

Close