U nekoliko koraka do lepog “smokey” pogleda

Aktuelno, Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on January 30, 2010 9:43 pm

“Smokey oči” već godinama drže vodeće mesto kada je sexy način šminkanja u pitanju. Ipak, problem sa “smokey eyes” je taj da ga treba znati pravilno naneti. Ovaj način šminkanja zapravo i nije previše komplikovan, a sa našim savetima i vi ćete lako imati ovaj popularni “zadimljeni” look.

1. Nanesite podlogu na lice. S obzirom da ćete koristiti taman puder koji će se naneti po licu ispod očiju, na taj deo nemojte još staviti podlogu. Ili podlogu stavite na  celo lice, pa ga zaštitite maramicom zalepljenom sa malo selotejpa.

2. Na celi kapak nanesite podlogu ili senku boje kože.

3. Crnim alajnerom ili olovkom uokvirite kapke što bliže liniji trepavica.

4. Ublažite crtu posebnim sunđerčićem na olovci ili običnim štapićom za uši.

5. Nanesite crnu senku po gornjem kapku. Više naglasite spoljašnji rub očiju i pregib kapka. Crnu senku nanesite i na spoljašnji rub donjeg kapka. Štapićem za uši ublažite rubove senke.

6. Nanesite “glavnu” senku (boja vašeg “smokey eyesa”). Odaberite lepu smeđu nijansu, sivu (srebrnu), ljubičastu, tamno plavu, tamno zelenu…  Senku nanesite na celi kapak, krenite od linije trepavica prema pregibu kapka. Pratite liniju oka, nanešena senka bi trebala biti ovalnog oblika. Senku nanesite i na donji kapak.

7. Čistiom četkicom ili aplikatorom (ili s malo senke boje kože, ili senke koje vuče na belo) ublažite rub tamne senke i na gornjem i donjem kapku. Cilj je postići postepen prelaz iz tamne boje u svetlu. Svetlu senku ili highlighter možete naneti na unutrašnji rub oka. Pripazite i da na donjem kapku ne nanesete previše senke, odnosno da crta senke ne bude preširoka, jer ćete u suprotnom postići takozvani izgled rakuna.

8. Četkicom za puder ili vaticom uklonite višak senke ispod očiju i s obraza (ili maknite zalepljenu maramicu), popravite korektor i puder.

9. Trepavice namažite crnom maskarom. Nabavite što crniju maskaru i nanesite barem dva ili tri sloja i na gornjem i donjem kapku.

10. Proverite šminku i popravite moguće nedostatke. Nemojte zaboraviti, ako ste naglasak stavili na oči, usne moraju biti diskretno našminkane.

Smokey oči

Želimo vam uspeh u šminkanju drage dame, i nadamo se da će vam ovaj vodič biti od koristi za postizanje željenog izgleda.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Zdrava hrana-Banana

Kao što ste već sigurno znali, banane su prava mala skladišta energije, ali osim što nam pomažu da ostanemo u...

Close