Najčešće greške u šminkanju

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on August 25, 2010 4:22 pm

Make up na brzinu, loša ideja zar ne? Svakoj od nas se desi da pogrešimo pri šminkanju.

Evo koje su najčešće greške i kako ih ispraviti.

lak za nokte1. UMRLJANI LAK ZA NOKTE

Kada mažete nokte u poslednjem trenutku, naročito tamnim bojama, za uklanjanje grešaka najbolje je da koristite olovku sa acetonom. Oko nokta treba samo da pređete vrhom ove magične olovke, koji je natopljen acetonom, i izbrisaćete suvišne tragove laka. Možete da koristite i štapiće za uši, koje treba prethodno da umočite u aceton.

2. MRVICE OD SENKE

Kada vam senka prilikom nanošenja padne ispod očiju, ne pokušavajte da je sklonite rukama jer ćete je samo razmazati. Uklonite je četkom za rumenilo, a zatim ispod očiju blago nanesite transparentni puder. Pre nanošenja senke na predeo ispod očiju možete da nanesete deblji sloj pudera u prahu, koji ćete posle šminkanja samo ukloniti četkom. Kad imate malo vremena za šminkanje najbolje je da koristite svetlije ili kremaste senke, jer se ne krune. Za njihovo nanošenje nije potrebna velika preciznost, pa umesto aplikatora mogu da vam posluže i prsti.

3. AJLAJNER U TALASIMA

Ako ste ajlajnerom neprecizno povukli liniju, prvo sačekajte da se osuši, a potom je korigujte uz pomoć štapića za uši koji ćete umočiti u bezalkoholni tonik ili hidratantnu kremu. Da bi linija bila što pravilnija, iscrtavanje ajlajnerom počnite od unutrašnjeg dela oka, ali pre toga prstom druge ruke zategnite kapak.

cetka za rumenilo4. PREVIŠE RUMENILA

Ako ste preterali prilikom nanošenjem kremastog rumenila, uklonite ga vlažnom maramicom, pažljivo i isključivo u pravcu slepoočnica. Na kraju vrhovima prstiju nanesite tečni puder na obraze dok ne dobijete željenu nijansu. Četku kojom nanosite rumenilo u kamenu ili prahu prvo otresite ili oduvajte višak.

5. PROBLEMI S TREPAVICAMA

Ako želite da nanesete nekoliko slojeva maskare, morate da sačekate da se svaki od njih osuši. Ukoliko, pak, nemate dovoljno vremena, savetujemo da se zadržite na prvom sloju jer će vam se u suprotnom trepavice ulepiti. Uvijač za trepavice koristite pre nanošenja maskare, nikako posle. Izbegavajte da u žurbi lepite veštačke trepavice jer vam je za to, da bi izgledale savršeno i što prirodnije, potrebno više vremena, preciznosti i strpljenja.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Pronađena Odisejeva palata na Itaki?

Na ostrvu Itaka pronađeni su ostaci palate iz osmog veka pre naše ere, gde je, kako tvrde arheolozi, najverovatnije živeo...

Close