Kako se šminkati ako nosite naočare

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on November 25, 2010 7:32 pm

naocare za vidKako kod većih dioptrija stakla menjaju izgled oka, kratkovide i dalekovide žene treba da primene specijalne trikove kada se šminkaju.

Sa vama delimo savete kako da se našminkate u slučaju da nosite naočare.

AKO STE KRATKOVIDI

Kod kratkovidih osoba stakla vizuelno umanjuju oči i zato one ne treba da koriste crni ajlajner,već svetlijie sedefaste senke.
Na taj način optički se povećavaju oči. Maskara se nanosi u tankom sloju.

Savet: Oči će blistati ako se na donji kapak stavi beli krejon. U obzir dolazi i neka druga pastelna nijansa.

AKO STE DALEKOVIDI

Kod dalekovidih osoba situacija je obrnuta − oči deluju mnogo veće. Najbolje je da se koriste tamne senke, prvenstveno za gornje kapke. Obilno koristite ajlajner.

Savet: Posle nanošenja maskare, trepavice treba razdvojiti četkicom jer se kroz stakla za dalekovidost vidi svaka grudvica.

OLOVKE NE SMETAJU SOČIVIMA

Kontaktna sočiva su idealno rešenje za sve one koji ne vole da nose naočare, ali morate biti vrlo pažljivi pri njihovom održavanju. Izbegavajte senke u prahu. Odlučite se za raznobojne olovke jer se ne krune. Mogu biti masne, što veoma prija osetljivoj koži oko očiju.

Savet: Kada se šminkate, a stavili ste sočiva izbegavajte i raspršivanje pudera u prahu jer čestice mogu da upadnu u oko i izazovu iritaciju.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
U Atini novi protesti zbog mera štednje

Nekoliko stotina ljudi prošlo je centrom Atine, u znak protesta zbog vladinih mera štednje donetih u cilju izvlačenja Grčke iz...

Close