Frizure – Istaknite vašu lepotu pravim razdeljkom

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on April 20, 2010 6:14 pm

Kombinovanje odgovarajućeg razdeljka s oblikom lica još jedan je način da istaknemo prirodnu lepotu. Razdeljak, odnosno način češljanja kose u jednom ili drugom smeru može na jednostavan način poboljšati ili pokvariti izgled.

Neko će se osloniti na sopstvene instinkte i prirodu, što se tiče razdjeljka. To, naravno, može biti jedno od rešenja. Biranje pravog razdeljka trebalo bi da zavisi od crta, odnosno oblika lica. Čak i mala promena kao što je promena razdeljka može automatski promeniti izgled vašeg lica.

Predstavljamo vam pregled razdeljaka prema obliku lica.

Ovalno lice

Ako imate ovalno, pomalo izduženo lice, prava ste srećnica jer vam dobro stoje gotovo sve frizure, pa samim tim i svi razdeljci. Bilo da se odlučite za stranu, sredinu ili dijagonalu, sve vam odgovara. Ali, profesionalci ipak možda pomalo naginju razdeljku na sredinu.

Okruglo lice

Osobe s okruglim licem trebaju imati frizuru s oštrijim linijama kako bi stanjile pune crte lica. Razdeljak na sredini najbolje odgovara jer dodaje nevidljivu liniju po sredini lica koja izdužuje i stvara proporciju. Klonite se lokni (posebno ako imate kraću kosu) jer će vaše lice činiti još okruglijim.

Četvrtasto lice

Četvrtastom licu, suprotno od okruglog, trebaju frizure mekših linija. Pristaje mu razdeljak na stranu, ali najbolje mu odgovara dijagonalni razdeljak. Ovo će ublažiti oštrije crte lica i dati mu mekoću.

Srcoliko lice

Ovo lice ima široko čelo u upoređenju sa linijom brade. Dobro mu odgovaraju razdeljak na stranu i dijagonalni, posebno ako šiške ili kosa sa strane prekrivaju deo čela ili lica (zavisno od vaše želje). Ovom licu odlično stoje i “ravne” šiške.

Dijamant lice

Lice oblika dijamanta ima visoko čelo i naglašene jagodice. Takvom licu potrebna je ženstvena frizura kako bi omekšala grublje crte lica. Razdeljak na stranu ovde najbolje odgovara jer pristaje vašoj liniji brade i naglašava vaše predivne lične kosti.

Pronađite vaš pravi razdeljak i istaknite lepotu vašeg lica. Uz idealnu frizuru i sa razdeljkom koji vam odgovara bićete uvek u trendu.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Erupcija vulkana na Islandu još uvek traje

Tri kratera islandskog vulkana i dalje izbacuju pepeo, ali manje nego prethodnih dana, saopštila je u utorak policija na Islandu....

Close