Zdrava kosa kao sa reklame

Aktuelno, Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on May 16, 2015 4:18 pm

 

kosaŽelite da imate lepu kosu, baš kao manekenke sa reklame za farbe ili šampone? Umesto da kupujete skupe preparate za negu, poslušajte savete “pravih žena”, koje se ponose kosom.

Redovno se šišajte, na svakih šest do osam nedelja, jer time skraćujute suve i ispucale krajeve, pa dlaka postaje sjajnija, a kosa bujnija. Odmorite je tokom vikenda tako što ćete da izbegavate lakove, želatine, penu i druge proizvode koje uobičajeno koristite za pravljenje frizure. Takođe, nemojte da je vezujete često u rep ili da pravite zategnute punđe, jer to slabi koren dlake.

Kad god možete, osušite je prirodno, jer vreo vazduh iz fena isušuje i oštećuje kosu. Ako baš morate da koristite fen, podesite ga na hladniju varijantu. Isto tako ne perite kosu svakodnevno, dovoljno je dva do tri puta nedeljno. Izbegavajte previše toplu vodu jer isušuje vlasi i brže skida farbu. Mokru kosu ne češljajte dugo i grubo.

Proizvode za negu menjajte sezonski – zimi su vam potrebni šampon i regenerator za hidrataciju, a leti lakši preparati obogaćeni sastojcima koji štite od sunca. Ali, ne zaboravite da nosite šešire, jer je sunce neprijatelj kose.

Stručnjaci preporučuju jednom nedeljno da koristite masku koja dubinski hrani dlaku, a važna je i zdrava ishrana. Jelovnik bi trebalo da bude izbalansiran, a akcenat na namirnicama bogatim proteinima i gvožđem.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Merjem Uzerli
Hurem tajno u Beogradu?

  Glumica Merjem Uzerli, poznata kao Hurem iz serije "Sulejman Veličanstveni", boravi u Beogradu gde snima scene za istoimeni film,...

Close