Saveti za besprekoran veš

Kuća, Lifestyle — By on July 19, 2011 5:00 pm

VešDa bi vam stvari trajale što duže, morate ih pravilno čuvati i prati. Dajemo vam nekoliko saveta kako da vodite računa o dragocenim komadima garderobe.

PAMUČNE STVARI: OTKOPČAJTE DUGMIĆE

Otkopčajte i najsitnije dugmiće, jer u suprotnom garderoba može da se pocepa tokom pranja. Kragne na košuljama možete svaki put da operete sredstvom za odstranjivanje fleka, jer su okovratnici često veoma prljavi.
Da biste pravilno oprali taj deo, nanesite nežno sredtvo, a zatim ga izribajte starom četkicom za zube. Masnoće sa tela se često teško peru.
Kada perete majice ili druge komade odeće na kojima su zalepljene aplikacije obavezno smanjite temperaturu pranja.

DŽEMPERI: BLAGE TEMPERATURE

Mešavine pamuka perite u mašini na temperaturi od 30 stepeni. Koristite i blagi deterdžent, a nemojte ni preterivati- manje je bolje. Za sušenje je najbolje da malo protresete džemper, zatim ga ostavite desetak minuta na krevetu, a potom umotate i peškir. Ako je džemper osetljiv, od vune, kašmira, pamuka, stavite ga u zatvorenu jastučnicu i tako ga perite u mašini. Svilene džempere nosite na hemijsko čišćenje – sa njima izbegavajte bilo kakvo eksperimentisanje.

ČARAPE: MISTERIOZAN NESTANAK

Da biste izbegli frustrirajuće nestanke i rasparivanje posle pranja, čarape perite smotane. Nije tačno da treba da ih sparujete tek posle pranja.

FARMERKE: OBAVEZNO HLADNA VODA

Perite ih na minimalnim temperaturama u mašini, idealno je na 30 stepeni. Naime, samo je površina farmerki i garderobe od teksasa ofarbana, pa će boju visoke temperature uništiti. Osim toga, posle pranja ih dobro protresite i rasteglite, jer se farmerke skupljaju tokom pranja.

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Lepa Brena lansira parfem?

Bilo je samo pitanje vremena kada će neka od domaćih zvezda da lansira parfem sa svojim potpisom. To će na...

Close