Krastavac je zdrav

Lifestyle, Zdrava hrana, Zdravlje — By on February 4, 2010 8:36 pm

Ako mislite da u krastavcu ima samo vode i malo vitamina, u velikoj ste zabludi. To što u krastavcu ima dosta vode veoma je korisno, a pored toga krastavac sadrži i veoma lekovite sastojke.

Krastavac sadrži veliku količinu vode pa je pogodan za dijetalnu ishranu, kao diuretik i za čišćenje organizma, ali sadrži i značajne lekovite sastojke: belančevine, biljna vlakna, biljne masti, biljne hormone, vitamine B, vitamin PP, vitamin C, gvožđe, glukozu, enzime, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, karotin, mangan, mineralne soli, natrijum, organske kisline, silicijum, ugljene hidrate, fermente, fosfor, hlor, cin.

Poznato je i da krastavac ima i lekovita dejstva, pomaže u lečenju različitih oboljenja. Takođe, upotreba krastavca veoma je primenjena i u kozmetičkim preparatima, zbog njegovog pozitivnog dejstva.

Naša preporuka svakako jeste da krastavac korisite u svojoj ishrani. On je posebno dobar tokom letnjeg perioda i pri velikom znojenju, jer se na taj način nadoknađuju izgubljena tečnost i minerali.


Tags: , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ceca neće na Evroviziju?!

Prethodnih dana se dosta pisalo o tome kako je Ceca Ražnatović odložila svoj odmor kako bi se našla sa Goranom...

Close