Feng šui i uređenje balkona

Kuća, Lifestyle — By on June 2, 2010 3:26 pm

BalkonSvaki, pa i najmanji balkon ili terasu možemo urediti po pravilima feng šuija i urediti ga kao ugodno mesto za relaksaciju i odmor.

Najbitnije je postići harmoniju – količina nameštaja i biljaka kao i njihove dimenzije trebaju odgovarati veličini prostora.

Biljke simbolizuju drvo, rast i razvoj. Treba ih održavati zdravima, a kada počnu da venu svakako ih zamenite. Osim toga, one predstavljaju dobru zvučnu barijeru od buke s ulice, a mogu i zakloniti naš prostor od neželjenih pogleda. Prilikom odabira cveća, kao i ukrasnog i začinskog bilja pazite da biljke ne rastu prema dole, da nemaju trnje i iglice kao i da imaju ovalne, zaobljene listove. Treba izbegavati biljke oštrih listova saksijakoji izgledaju poput sablji (često prisutni kod palme) i kaktuse. Bonsai se prema feng šuiju nikako ne preporučuje jer je on protivan prirodi.

Najpovoljniji materijali za posude su prirodni – glina, terakota i keramika.

Najpovoljniji materijal za nameštaj određuje se prema kompasnoj strani balkona ili terase. U slučaju da se prostor nalazi na zapadu, severozapadu ili severu najbolji izbor je metal. Za istočne i jugoistočne prostore preporučuje se drvo ili bambus. Za južne plastika, dok se kod jugozapadnih i severoistočnih balkona osim kamena može odabrati plastika.

Nije važno koliko je velik vaš balkon, ili terasa. Važno je da i taj deo svog doma uredite kao ugodan i skladan prostor u kojem ćete s radošću provoditi vreme sa porodicom i prijateljima.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kristin Dejvis usvojila slončića

Poznata glumica Kristin Dejvis, koja se proslavila ulogom u seriji " Seks i grad", a kasnije glumila i u istoimenim...

Close