Facebook demantovao curenje privatnih poruka

Lifestyle — By on September 25, 2012 1:34 pm

 

Vest se brzo proširila internetom, ali panika “svi mi vide privatne Fejs poruke” zavladala u celom svetu bila je – bezrazložna.

Društvena mreža demantovala je glasine, koje su jutros preplavile internet, da se na zidovima i tajmlajn profilima korisnika, zbog programskog baga, pojavljuju privatne poruke korisnika napisane 2009. godine i ranije.

Prve vesti govorile su o navodnom samostalnom pojavljivanju privatnih prepiski, napisanih u pomenutom periodu, kroz statusne poruke prijatelja sa kojima su “oštećeni” korisnici umreženi, ali se cela stvar ispostavila netačnom.

Prema navodima kompanije Facebook, korisnici u Francuskoj i Americi, koji su i prijavili ceo “slučaj”, napravili su nenamernu grešku objavivši ovakve optužbe, jer su se na njihovim profilima pojavili statusi iz perioda 2009. godine i od ranije, a ne njihove privatne poruke.

Kako u Facebooku kažu, korisnici su mahom zaboravili o čemu su u to vreme pisali i došlo je do zabune da su to privatne poruke, što nije tačno.

Facebook inženjeri, na čelu sa osnivačem Facebooka Markom Cukerbergom, nekoliko sati su radili na otklanjanju nedoumica oko afere “privatne poruke na tajmlajnu”. Na kraju su samo konstatovali da je ceo slučaj naduvan i izazvan zbog neznanja korisnika.

Kako se u saopštenju nakon pretrage navodi, Facebook ima veoma napredan sistem zaštite privatnosti, koji svaki korisnik može da prilagodi sebi i dozvoli ili ne dozvoli deljenje informacija sa drugim korisnicima.

U Facebooku još jednom napominju da korisnici posete podešavanja svog profila i tamo odrede šta će i sa kime deliti preko svog javnog ili privatnog profila.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Semifreddo sa višnjama
Semifreddo sa višnjama

  Potrebno: 200 gr višanja 100 gr šećera 2 žumanca 1 jaje 150 gr čokolade 200 ml slatke pavlake 3...

Close