Za upis u Vojnu gimnaziju više od 1.200 zainteresovanih

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on April 10, 2012 3:11 pm

 

Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas je izrazio zadovoljstvo rekordnim odzivom kandidata za upis u Vojnu gimnaziju jer se prijavilo više od 1.200 zaintersovanih.

“Za 80 mesta u Vojnoj gimnaziji konkurisalo je više od 1.200 kandidata, što je 17 kandidata po jednom mestu”, rekao je Šutanovac Tanjugu u Surdulici.

On je dodao i da ne veruje da će ijedna druga srednja škola u Srbiji imati tako oštru konkurenciju, istakavši da Vojna gimnazija, uz Vojnu akademiju, spada među najelitnije obrazovne ustanove u Srbiji.

Šutanovac je rekao i da očekuje izuzetno veliki broj kandidata – mladića i devojaka za upis na 185 mesta u Vojnoj akademiji.

On je napomenuo da je danas poslednji dan za prijavljivanje za upis na Vojnu akademiju i da će konačan broj kandidata biti poznat krajem sledeće sedmice “jer prijave još stižu”.

“Verujem da će broj prijavljenih biti na nivou najuspešnijih godina, iz davnih osamdesetih i sedamdesetih godina” prošlog veka, rekao je ministar odbrane.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
H&M prodavnica
H&M je najavio novi lanac prodavnica

  H&M je najavio novi lanac prodavnica koji će biti sasvim nezavistan od matične kuće i robne marke. Predstavnik kompanije...

Close