Sedam zanimljivih činjenica o trudnoći vojvotkinje Kejt

Aktuelno, Hollywood i svet, Vesti — By on December 5, 2012 1:46 pm

 

Čim su britanski mediji saznali za trudnoću Kejt Midlton, počeli su da spekulišu o polu deteta, imenu i uslovima u kojima će odrastati.

Evo nekih zanimljivih činjenica o trudnoći vojvotkinje i budućem praunučetu kraljice Elizabete.

1. Velika šansa da rodi blizance

Nakon što je primljena u bolnicu zbog jutarnje mučnine, lekari su vojvotkinji Kejt Midlton postavili dijagnozu “hyperemesis gravidarum”, inače veoma čestu među ženama koje čekaju blizance. Buduće majke koje imaju jake jutarnje mučnine, imaju triput veće šanse za blizance ili trojke, u odnosu na žene koje ne pate od tog problema.

2. “Dajana” i “Čarls” među potencijalnim imenima

U kladionicama se već sastavljaju liste potencijalnih imena za kraljevsku prinovu. Najpopularnije opcije su Dajana i Čarls, mada ne zaostaju ni Frensis i Džon. Popularni predlozi među kladioničarima su i Dejvid, Džasika, Ričard i Spenser. Vlasnici kladionica očekuju uloge u ukupnoj visini od milion funti.

3. Prestolonaslednik bez obzira na pol

Beba Kejt i Vilijama, koja će se roditi iduće godine, imaće status prestolonaslednika bez obzira na pol. Tradicija duga više od 300 godina ovoga puta biće narušena, zahvaljujući promenama pravila o nasleđu. Prethodna pravila nalagala su da krunu nasleđuje muško dete, bilo da je starije ili mlađe od sestara, ali premijer Dejvid Kameron prošle godine je postigao dogovor o promenama sa ostalim liderima Komonvelta. Beba će biti treća u redu za krunu, posle Čarlsa i Vilijama, a pre princa Harija.

4. Beba će biti “injekcija” za britansku ekonomiju

Prinova neće doneti veliku radost samo Kejt i Vilijamu, već i svim Britancima. Njenim rođenjem ekonomija će ojačati, budući da će mediji svih zemalja sveta opet biti orijentisani na London. Zahvaljujući turizmu, Velika Britanija na kraljevskoj kulturi i nasleđu zaradi čak 4,5 milijardi funti godišnje. Prošle godine kraljevsko venčanje je privuklo ogroman broj posetilaca, pa se isto očekuje i sa rođenjem bebe.

5. Formiraju tim koji će brinuti o Kejt

Kako prenose britanski mediji, trenutno ne postoji tim zadužen za brigu o budućoj mami, ali trebalo bi uskoro da se formira. Kraljevski par zasad sam obavlja kupovinu namirnica i kuvanje. O zdravstvenom stanju vojvotkinje ubuduće će najverovatnije brinuti kraljevski ginekolog dr Alan Farthing.

6. Žele da samostalno odgajaju dete

Buduće dete princa Vilijama i njegove supruge Kejt pripadaće jednoj od najuticajnijih porodica na svetu. Uprkos ovom podatku mladi par je odavno rekao da bi voleo da decu odgajaju samostalno, bez privilegija i desetine dadilja. Želja im je, što su i dokazali u prethodnom periodu, da žive što normalnije.

Ipak, njihovo dete moraće da živi po određenim pravilima: izbor škole neće moći da bude samostalan, imaće stalnu zaštitu i neposrednu pratnju, a protokol obeležavanja praznika je odavno poznat. Međutim, britanski “Dejli mejl” ne isključuje mogućnost da pa isprati tradiciju i unajmi dadilju. Princ je i sam odrastao uz pomoć nekoliko dadilja, sa kojima je bio veoma blizak.

7. Frizura kao znak

Iako je vest o trudnoći objavljena tek juče, mnogi su posumnjali još prošle nedelje. Povod je, verovali ili ne, bila nova frizura Kejt Midlton, koja je uvila kosu i skratila šiške.

“Uvijena kosa koju je vojvotkinja nosila prošle nedelje bila je prvi znak za trudnoću”, prokomentarisala je Lorejn Kendi, urednica magazina “El”, i dodala da žene imaju običaj da menjaju frizuru u prelomnim periodima života.

(Blic)

 

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Airberlin logo
Airberlin ukida liniju Beč – Beograd

  Druga najveća nemačka avio kompanija Airberlin će sredinom 2013. godine, u okviru strateškog revidiranja mreže vazdušnih linija, ukinuti letove...

Close