Ekshumirani posmrtni ostaci kneza Pavla

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on September 28, 2012 6:24 pm

 

Posmrtni ostataci kneza Pavla, knjeginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića ekshumirane su danas u Lozani. Tom činu su prisustvovali Katarina Oksenberg i princeza Jelisaveta Karađorđević.

Katarina Oksenberg i princeza Jelisaveta Karađorđević u Lozani

Katarina Oksenberg i princeza Jelisaveta Karađorđević u Lozani

Posmrtni ostaci biće uz najveće državne počasti sahranjeni 6. oktobra na Oplencu, u kripti crkve Svetog Đorđa, preneo je RTS.

Njihovi posmrtni ostaci biće izloženi 4. i 5. oktobra u Sabornoj crkvi u kojoj će biti služena liturgija za upokojene i pomen.

Katarina Oksenberg i princeza Jelisaveta Karađorđević

Katarina Oksenberg i princeza Jelisaveta Karađorđević

Organizacioni odbor Vlade Srbije za prenos posmrtnih ostataka članova porodice Karađorđević, kojim je predsedavao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, 21. septembra je doneo odluku da se jedni pored drugih na Oplencu sahrane knez Pavle, knjeginja Olga i knežević Nikola.

Knez Pavle Karađorđević, nekadašnji namesnik Kraljevine Jugoslavije, rehabilitovan je 15. decembra 2011. godine, čime je poništena odluka iz 1945. kojom je proglašen za ratnog zločinca i čime su mu oduzeta građanska prava i imovina u zemlji.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
True Match LOreal Paris
Bez podočnjaka u jednom potezu

  Kako godine prolaze morate biti pažljiviji sa upotrebom korektora za prikrivanje sitnih bora oko očiju i podočnjaka, jer pregusti...

Close