Deset brzih i lakih trikova za obnavljanje vaše kuhinje

Aktuelno, Kuća, Lifestyle — By on March 3, 2010 10:48 pm

farbanjeŽelite novu kuhinju, ali to ne možete priuštiti? Da li vam se dopada ideja da bez puno troškova osvežite vašu kuhinju? Ako vam se sviđa, nastavite čitati i saznajte izvrsne brze, lake i dostupne savete i trikove za obnavljanje vaše kuhinje.

1. Obojite ormariće – Budući da ormarići prekrivaju većinu prostora u kuhinji, ništa više ne menja izgled vaše kuhinje od izgleda i boje vaših ormarića. Ideja za malu kuhinju- ako se usudite, probajte obojiti donje ormariće drugačijom bojom od gornjih ormarića. Ovo bi moglo jako dobro izgledati u malim kuhinjama, pogotovo ako su gornji ormarići iste boje kao zid iznad njih.

2. Uklonite gužvu na radnoj površini u kuhinji – Svi provodimo dosta vremena u kuhinji. Zbog toga se ona smatra središtem našeg doma. Upravo zbog toga se radna površina u kuhinji često popuni ne samo sa kuhinjskim stvarima, već i mnogim drugim – papirima, računima, dečjim stvarima i ostalim sitnicama. Probajte tim stvarima naći drugo mesto. Ipak, možda vam neke od tih stvari zatrebaju u kuhinji, tako da nađite mesto za njih na nekoj polici ili ih stavite u ormarić.

3. Promenite ručke na ormarićima –To je jednostavan način promene izgleda kuhinje. Probajte nabaviti nove olovne ručke ili ručke od nikla. Da bi uzeli pravu veličinu, ponesite sa sobom u prodavnicu stare ručke kako biste videli veličinu rupe. Naravno, ako imate ručke sa samo jednom rupom, zavisno od toga gde se rupa nalazi, možete izabrati drugu ručku sa samo jednom rupom, ili čak ručku sa dve rupe, s tim da vam originalna rupa bude jedna od te dve.

rasveta4. Nova rasveta –Probajte promeniti uobičajenu plafonjeru sa lepim visećim lusterom? Ili bi vam kuhinja možda bolje izgledala sa novim višestrukim reflektorima.

5. Obnovite prozorske zavese – Ako još imate zavese na prozorima, probajte ih zameniti trakastim ili rimskim zavesama. Postoje u raznim bojama i vrlo su funkcionalne.

6. Maknite vrata na nekim gornjim ormarićima – Probajte maknuti prednji panel sa nekog od gornjih ormarića i zamenite ga staklenim vratima, vratima od pleksiglasa ili dekorativnog metala. Dobićete odmah otvoren, prozračni izgled kojim ćete moći ujedno pokazati lepo posuđe ili čaše.

posudje7. Kupite novi set posuđa – Postavite sto sa novim posuđem i ljudi će zaboraviti kako su zastareli vaši ormarići i kuhinjski nameštaj.

8. Kupite novi kuhinjski sto i stolice – Ova opcija možda je malo skuplja od ostalih predloga, ali jako će podići izgled vaše kuhinje. Budući da kuhinjski sto i stolice zauzimaju veliki deo vaše kuhinje, istog časa ćete imati novi izgled kuhinje – osim što morate odvojiti potrebno vreme i novac za kupovinu.

9. Promenite kuhinjsku radnu ploču – Da, i to je moguće. Možda vam je radna ploča u odličnom stanju, ali je zastarele boje ili uzorka. Jeftinija vam je opcija da je samo prefarbate posebnom bojom za takve površine ili je oblepite posebnim materijalom.

10. Obojite kuhinjske pločice- Za ovo će vam trebati nešto više vremena i veštine, ali je znatno jeftinije od kompletnog menjanja pločica.


Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Jelena Karleuša u društvu Bokija 13

Popularni makedonski šoumen Boki 13, po završetku "Velikog brata", odlučio je da još nekoliko dana ostane u Beogradu pišu tabloidi....

Close