SP: Orlovi rano poleteli

Srbija i region, Vesti — By on June 13, 2010 8:53 pm

Svetsko prvenstvo u fudbalu logoEuforiju koja je vladala poslednjih nekoliko dana zamenio je muk. Nacija je jedva dočekala nedelju, 13. jun. Već oko pola 4, ulice su počele da se prazne, a u 16:00 se začulo najpre “Bože pravde”, zatim i himna Gane, a onda i zvižduk argentinskog sudije koji je otvorio utakmicu.

Već u prvim minutima, moglo se videti da su pred izabranicima Radomira Antića teških  90 minuta borbe. Nikola Žigić je sredinom prvog poluvremena dobio žuti karton. Usledilo je par dobrih prilika na obe strane, a na odmor se otišlo rezultatom 0:0 uz utisak da su reprezentativci Gane ipak prikazali malo više.

Po povratku na teren, izgledalo je kao da su se crveni malo probudili. Nakon 2 dobre prilike, u 74. minutu je usledio šok u vidu crvenog kartona Lukoviću (drugi žuti). Činilo se kao da je crveni karton na trenutak probudio srpski inat, naši reprezentativci su krenuli ofanzivnije, ali nakon 10 minuta, tačnije u 85. minutu, nakon igranja rukom Kuzmanovića u šesnaestercu Srbije, dosuđen je jedanaesterac za Ganu.

Gyan je bio siguran i postigao pogodak za svoj tim, te postavio konačnih Srbija – Gana, 0:1. Nakon regularnih 90, odigrano je i 3 minuta zaustavnog vremena, a zatim je argentinki sudija Hektor Baldasi označio kraj utakmice.

Reprezentacija Srbije je zabeležila 5. uzastopni poraz. Ovaj nam je najteže pao, ali i doneo najviše glavobolje. Potsećanja radi, pre 4 godine, 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj smo prvu utakmicu u grupi takođe izgubili rezultatom 1:0. Nadamo se svi da nas ove godine ipak očekuje malo više sreće.

Sledeću utakmicu reprezentacija Srbije igra u petak, 18. juna, a pred nama je izuzetno težak meč sa Nemačkom.

Dopisnik Tatypolitana: Maik

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Farma: Nemanja izabran za gazdu

Kao što je bilo i za očekivati, izbačena farmerka Milena Ćeranić postavila je za novog gazdu svog dečka Nemanju Stevanovića...

Close