Vreme za sreću

Taty kutak — By on January 31, 2010 6:57 pm

srećna devojčicaSedela sam i razmišljala. Uočila sam da većina nas često ne primeti kako nekada upadnemo u mašineriju zvanu “svakodnevnica” i da u takvom nekom stanju zaboravimo da izdvojimo par trenutaka za sreću.

Ima ona čuvena izreka: “Za sreću je potrebno tako malo”. Želela sam da sa vama podelim male savete kako da sebe razveselite malim stvarima. Odvojite malo vremena za sreću…

  • Čim se probudite, uzmite blokčić i zapišite sve što vam padne na pamet. To je snažan alat za podsticanje kreativnosti i mašte. Posle slobodno nastavite sa dnevnim aktivnostima.
  • Uradite nešto što nikada ne radite. Pokušajte da pišete ili perete zube rukom koju manje koristite ili pokušajte da pokrenete automobil zatvorenih očiju.
  • Slušajte omiljenu muziku, pesme, čitajte stare dnevnike, gledajte omiljene slike.
  • Dozvolite sebi da bar dva minuta dnevno probudite dete u sebi. Pravite balone, plešite, skačite i smejte se bez razloga.
  • Smejte se od srca, sebi i drugima. Ne ustručavajte se da pustite glas. Prijaće vam.

Ovu su samo neki mali saveti da sebi posvetite malo vremena i budete srećni. Ali, vi možete upotrebiti vašu maštu i smisliti još koji način da sebe razveselite bar na kratko svaki dan.

Pozdravljam vas, i ne zaboravite onu “krivu liniju” na vašim licima. Smejte se, uvek, sa razlogom i bez razloga.

Vaša Taty

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Primena prelaznog sporazuma počinje sutra

Beograd i Brisel od sutra zvanično stupaju u ugovorni odnos, gde će dolaziti do postepenog smanjenja carina za uvoz i...

Close