Život ide dalje…

Aktuelno, Najsvežije vesti, Taty kutak — By on November 22, 2009 4:36 pm

GIRL1Nedelja. Malo sam i nervozna jer je kraj nedelje. Ili sam malo ushićena jer je ovo prvi tekst u rubrici Taty kutak…Nešto jeste.

Razmišljala sam o čemu da pišem u ovoj mojoj kolumni. Da Vas sve zaintrigiram svaki put…I došla sam do zaključka da je život sam po sebi dovoljno intrigantan. I da što više planiram, sve se više nalazim u haosu.

Iza mene su teške 2 nedelje. Suočila sam se sa svojim najvećim strahom-smrću. Za mene je smrt uvek bila pojam, uvek sam bežala i skrivala se na svaku pomisao te reči na slovo “s”… I onda se desilo. Umrla mi je tetka. Ne, nisam to očekivala. Volela sam je. Bila je divna osoba. Svojstvena, a tako jednostavna žena. Nekako tiha rekla bih. Umela je divno da priča, bila je profesor. Često sam sebe hvatala kako je gledam bez premca dok mi govori. Sa njom je bilo i smeha, i radosti, tuge, dosta sam naučila od nje. Možda baš zato što je bila uvek pristupačna. Ne…nije ona otišla zauvek. A svakako nije otišla bez traga. Ostavila je iza sebe najveće blago, jednu devojčicu, anđela. Iako zvuči ironično, taj devojčurak će nas uvek podsećati na nju. Do duše, imam dovoljno godina da zapamtim njen lik i delo, i da ga se uvek sećam i nosim u srcu. To je dobra strana cele ove priče.

Šta će biti dalje? Ima jedna izreka-život se nastavlja. Dan i noć se još uvek smenjuju, sve teče svojim tokom. Ljubav pokreće svet. Nalazimo inspiraciju u malim stvarima. Male stvari čine život. Da se smejemo kada je najteže, da volimo kada je najteže, to su osobine koje malo ko poseduje.

A verujte mi, ima takvih. Bilo ih je. I biće ih. Sve to, jer znamo da nas anđeli vide, i čuvaju negde gore. A mi nastavljamo svoj život, i volimo, radujemo se, smejemo se, plačemo, rastemo, učimo, pevamo. Jer, iako nismo toga često svesni, za sreću je potrebno tako malo.

Vaša Taty

Tags: , , , ,

2 Komentara

  1. Mima says:

    Bas sam se raznezila… ljubim te

  2. deja says:

    tale,svaka cast…bas si me odusevila i dala mi jos vise nade u bolje sutra,a znam da je mama sigurno ponosna na tebe i srecna sto ima takvu bratanicu kao sto si ti….bar je neko povukao talenat pisanja od nje…wolim te i hvala za ovaj clanak..meni mnogo znaci…..

Ostavite komentar


Read previous post:
Neodoljivo treptanje

Ok, one više nisu u cvetu mladosti, ali...su još uvek neodoljive! Veterani, supermodeli Eva Herzigova (36), Helena Christensen ( 40),...

Close