Sajam knjiga u Beogradu

Aktuelno, Kultura, Najsvežije vesti, Zabava — By on October 29, 2009 12:08 pm

BooksOvogodišnji 54. međunarodni sajam knjiga održava se od 26. oktobra do 1. novembra 2009. godine.

Sajam se ove godine organizuje  po novom konceptu koji podrazumeva pregledniju sajamsku prezentaciju i veći izložbeni prostor. Savremena domaća i svetska izdavačka produkcija, predstavljanje pisaca, promocije i drugi prateći programi izdavača sklopljeni su po izložbenim celinama.

Sajam knjiga svečano je otvoren 26. oktobra u 18 h, a slogan ovogodišnjeg sajma je “more knjiga”.

Zemlja počasni gost je Grčka.

Pored štanda počasnog gosta koji će biti koncepiran u osam tematskih celina kako bi pružio što bolji uvid u savremenu izdavačku delatnost Grčke, zemlja počasni gost će u svom amfiteatru u okviru kulturnog programa predstaviti 12 savremenih grčkih pisaca, kao i izdavačku delatnost šest izdavačkih kuća, među kojima i Nacionalnog muzeja savremene umetnosti Grčke i Svetogorskog ognjišta.

Pored Grčke kao zemlje počasnog gosta, na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Japana, Švedske, Kanade, Rusije, Kine, Francuske, Italije, Nemačke, Austrije, Španije, Švajcarske, Portugalije, Brazila, Izraela, Irana, Bugarske, Angole, Makedonije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore.

Nadamo se da ćete i vi u ovom “moru knjiga” pronaći baš onu koja vam se najviše dopada.

Tags: , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Nebo nad Srbijom

Avio-kompanija "Flyniki" dobila je u četvrtak dozvolu srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva za letove na relaciji Beograd-Beč šest puta nedeljno. Kompanija...

Close