Različiti termini školskog raspusta u Srbiji?

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on May 2, 2010 2:00 pm

zimski raspustDržavni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković izjavio je da bi zbog produžetka turističke sezone trebalo uvesti različite termine školskog raspusta po regionima Srbije.

Petković je rekao da je upućena inicijativa Ministarstvu prosvete i da se uskoro očekuje sastanak sa predstavnicima tog ministarstva.

” Cilj je da se pomeri vreme početka raspusta u različitim regionima Srbije i tako izbegne kratka turistička sezona pogotovo u zimskom periodu”, izjavio je Petković.

On je naveo da bi na taj način sezona bila produžena, a očekuje se da bi moglo uticati i na sniženje cena. Petković je kazao da još nije precizirano kako bi to moglo da se uradi i da stručnjaci treba da urade nove školske rasprede.

Kako je ocenio, stanje u turizmu Srbije u prva dva meseca bilo je loše i zabeležen je pad poseta turista za 23 odsto, dok je broj noćenja smanjen za 31 odsto.

Vlada Srbije je omogućila građanima da putovanja plaćaju subvencionisanim potrošačkim kreditima sa rokom otplate tri godine i kamatnom stopom od 7,5 odsto, kako bi stimulisala građane da putuju po Srbiji i pomogla domaći turizam.

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Horoskop za maj 2010. godine

OVAN Povremeni propusti koji Vas prate zbog loše koncentracije ili nedostatka vremena, sigurno ne mogu da umanje Vaš profesionalni nivo...

Close