Novak Đoković posetio dečji vrtić u Smederevu

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on September 26, 2011 8:08 pm
Novak sa decom

Novak sa decom

Najbolji svetski teniser Novak Đoković posetio je dečji vrtić “Pčelica” u Smederevu što mu je bila prva aktivnost otkako je krajem avgusta postao ambasador UNICEF-a.

Novak se upoznao sa radom predškolske ustanove koja je primer za inkluzivno predškolsko obrazovanje.

“Imao sam sreću i privilegiju da imam dobar početak u životu i šansu da razvijam svoj talenat. Na žalost, ovakav početak života nemaju sva deca. Zato moramo da damo dodatnu pomoć i podršku onoj deci koja su rođena u siromaštvu ili na marginama društva kako bi ostvarila svoje snove”, rekao je Đoković.

“Predškolski programi od suštinskog su značaja jer deci ovog uzrasta daju maksimalne mogućnosti za uspeh u kasnijem obrazovanju i pobedničku startnu poziciju”, istakao je Novak.

Zamenica direktora UNICEF-a u Srbiji Lesli Miler kazala je da je izuzetna čast što je Đoković postao nacionalni ambasador UNICEF-a i što je izabrao da posebnu pažnju posveti obrazovanju u ranom detinjstvu.

Prema najnovijim istraživanjima u Srbiji, manje od polovine male dece pohađa neki predškolski program, a za najugroženije grupe procenat je još manji ispod 10 odsto.

UNICEF je u dogovoru sa Vladom Srbijom postavio obrazovanje dece kao jedan od ključnih programskih prioriteta za period do 2015. godine.

U planu je proširenje postojećih i razvijanje specijalizovanih programa za obrazovanje u ranom detinjstvu koji su inkluzivni za ugroženu i marginalizovanu decu, uspostavljanje standarda, jačanje podrške porodicama i mobilisanje lokalnih zajednica da daju prioritet ranoj inkluziji.

UNICEF je 29. avgusta ove godine imenovao Đokovića za nacionalnog ambasadora u Srbiji.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dečji filmski festival od 17. do 23. oktobra

Na sedmom dečjem filmskom festivalu "Kids fest" od 17. do 23. oktobra u Beogradu i Novom Sadu biće premijerno prikazano...

Close