Neredi u Berlinu i Hamburgu

Aktuelno, Hollywood i svet, Najsvežije vesti, Vesti — By on December 4, 2009 6:09 pm

BERLINNepoznate, naoružane, maskirane osobe napale su kasno sinoć molotovljevim koktelima i kamenicama policijske stanice u Hamburgu i Berlinu.

Huligani su zapalili više policijskih automobila. U nemačkoj prestonici na meti se našla i zgrada savezne kriminalističke policije.

Motivi napadača za sada nisu poznati, ali nemačke vlasti sumnjaju da su napadači pripadnici radikalne levice.

Nakon haosa u Hamburgu i Berlinu u noći između četvrtka i petka, nemačke vlasti započele su opsežnu istragu.

Prema rečima portparola nemačke policije neredi su započeli u Hamburgu kada je desetak maskiranih, mlađih ljudi kamenicama napalo stanicu u predgrađu.

Nijedan od policajaca koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi nije povređen, rekao je portparol policije i dodao da nema sumnje da su dva, gotovo istovremena napada na policiju u Hamburgu i Berlinu oranizovani.

Nemački mediji navode da su u okolini policijskih stanica bili planski razmešteni kontejneri koji su služili napadačima da lakše pobegnu od policije. Nijedan od napadača nije uhapšen.

Veliki broj vatrogasaca tokom noći bilo je angažovano na suzbijanju požara. Na osnovu prirode napada, nemačka policija sumnja da su napadači najverovatnije stranci koji već duže vreme legalono ili ilegalno borave u Nemačkoj.

Meta napada ne samo da su bili policijski objekti i vozila, već i civilni automobili, navodi policija. Dva automobila gotovo da su ugljenisana, a vatrogasci su jedva uspeli da lokalizuju požar.

Unija policajaca ocenila je minule nerede u Hamburgu i Berlinu kao “nacionalni test odbrane” i upozorila da bi i druge državne institucije mogle da budu meta napada huligana.

(RTS)

Tags: ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kome bolje pristaje? Dita Von Teese Vs. Penelope Cruz

Nije tajna da poznate ličnosti obožavaju kreacije Alexander McQueen-a, ali kada su se Dita Von Teese i Penelope Cruz odlučile...

Close