Egipat: Vlada podnela ostavku, srpski turisti bezbedni

Aktuelno, Najsvežije vesti, Vesti — By on January 29, 2011 1:25 pm

Demonstracije u Egiptu

Demonstracije u Egiptu

Egipatska vlada zvanično je danas podnela ostavku, a vojska je pozvala građane da se ne okupljaju u grupama i da poštuju policijski čas, uveden zbog višednevnih masovnih demonstracija protiv egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, u kojima je, prema najnovijih podacima, poginulo najmanje 35 osoba. U demonstracijama je povređeno hiljade ljudi i policajaca.

Srpski turisti, kao i građani Srbije koji žive u Egiptu su bezbedni, rekao je u subotu ujutru prvi savetnik u ambasadi u Kairu Miroslav Mitrović.

“U turističkim mestima se ništa ne dešava, a naših turista nema u Kairu”, rekao je Mitrović u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

On je dodao da je ambasada u svakodnevnom kontaktu sa srpskim turistima koji se nalaze u Hurgadi i Šarm el Šeiku, kao i da agencije ne dovode turiste u posete Kairu.

“Kairo sada nije grad za posete … Vazdušni i železnički saobraćaj funkcionišu, ali je kretanje otežano”, rekao je Mitrović.

On je naveo da u Kairu ima oko 120 građana Srbije i da nema prijava da je neko stradao u višednevnim antivladinim protestima u kojima je poginulo najmanje 35 ljudi.

“Naši ljudi, kao i ostali stranci su se povukli i nisu izlazili”, rekao je Mitrović.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Markiza kolačići

Potrebno: 300 gr suvih šljiva 500 gr suvih smokava 250 gr urmi 150 gr oraha 50 gr višanja iz slatka...

Close