U Istočnoj Evropi zima odnela preko 20 života

Aktuelno, Vesti — By on January 30, 2012 3:19 pm

 

Sneg i niske temperature, koje su poslednjih dana zahvatile istočnu Evropu, odnele su dosad najmanje 20 života.

Policija u Poljskoj je saopštila da se 10 lica smrzlo tokom vikenda kada se temperatura spustila do 27 stepeni ispod nule. Ova je inače jedna od najhladnijih zima u toj zemlji, koja je dosad odnela ukupno 46 života, prenose novinske agencije.

U Češkoj Republici jedan 26-godišnji mladić nađen je mrtav kod mesta Opava.

Policija je saopštila da su tokom vikenda u Litvaniji zbog hladnoće umrla najmanje tri lica.

Bugarska se pet dana suočava sa olujnim vetrom i snegom koji je već odneo pet života. U mnogim mestima proglašeno je mobilno stanje, na pojedinim putevima saobraćaj je poremećen. Visoki sneg je izazvao kvarove na dalekovodima pa su pojedina naselja povremeno bez struje.

Snežno nevreme je poslednjih dana teško pogodilo i Rumuniju u kojoj je angažovana i armija koja pomaže zavejanim građanima. Nevreme je dosad odnelo četiri života. Zemlja se povremeno suočava i sa prekidima u saobraćaju pogotovo na planinski i lokalnim putevima, prenose agencije.

Sneg i olujni vetar pogodio je i Srbiju gde su poslednjim izveštajima stradala tri lica. Sa snegom i niskim temperaturama suočavaju se i žitelji Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Metereolozi predviđaju snežne padavine i dalji pad temeprature tako da se u pojedinim delovima regiona i dalje očekuje “sibirska zima” kakva se ne pamti već godinama. U mnogim mestima temperatura se već skreće oko 20 stepeni ispod tačke mržnjenja.

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Paprika na kajmaku

  Potrebno: 6 paprika kajmak ulje peršun Priprema: Papriku ispecite, oljuštite i malo posolite. Propržite je sa obe strane na ulju,...

Close