Automobili: Renault DeZir Gullwing Coupe

Lifestyle — By on October 25, 2010 7:18 pm

Reno Auto 1Pošto se Citroen već stoti put pohvalio svojim radikalnim konceptom električnog supersportskog automobila, modelom GT, i Renault je predstavio svog konja za trku.

Reč je o konceptu Renault DeZir Gullwing Coupe, koji – baš kao i GT – predstavlja dizajnersko viđenje futurističkog “supersportskog” automobila na struju.

Prema prvim informacijama, ovaj dvosed pokretaće električni motor snage 150 KS i 226 Nm. Iako se snaga ne čini impresivnom, konstrukcija karoserije od karbonskih vlakana, kao i čelični okvir omogućuju DeZir Gullwing Coupe-u ubrzanje do 100 km/h za pet sekundi. Ovaj Renoov odgovor Tesli (Tesla), Fiskeru (Fisker), Mercedesu (Mercedes), Audiju (Audi) i drugim proizvođačima koji su predstavili svoje električne uzdanice imaće maksimalnu brzinu od 180 km/h, kao i relativno kratak domet od 160 km.

Reno Auto 2Srećom, litijum-jonska baterija može se napuniti do 80 odsto kapaciteta za samo dvadesetak minuta pomoću Renoove tehnologije brzog punjenja Quick Drop. Kao i Nissan LEAF i ostali električni modeli nastali u saradnji kompanija Reno i Nisan, Renault DeZir Gullwing Coupe imaće “rezervoar” u obliku centralno postavljene 24 kW/h litijum-jonske baterije.

Mada se ne može tvrditi da će Renault DeZir Gullwing Coupe ikada krenuti u serijsku proizvodnju, u Renou ističu da je prednji kraj električnog sportskog kupea primer dizajna kojim će se kretati budući modeli ovog francuskog proizvođača.

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Pamela Anderson ponovo u Playboy-u

Poznata plavuša, Pamela Anderson (43), ponosno je saopštila da će 14. put biti Playboy-eva zečica sa naslovne strane, na zahtev...

Close