U dvorcu Dragane Mirković uhapšeni ilegalni radnici

Aktuelno, Vesti — By on April 18, 2012 6:05 pm

 

Austrijska imigraciona i finansijska policija uhapsila je nedavno u kući pevačice Dragane Mirković u Austriji veći broj radnika bez radne i boravišne dozvole iz Srbije i BiH.

Ovi radnici nisu smeli ni da se nalaze u Austriji jer nemaju legalna dokumenta za to i po svoj prilici radili su za Mirkovićevu i njenog supruga Antona Bjelića, što je u domenu interesovanja finansijske policije, piše austrijski nedeljnik “Niderestrajhiše Nahrihten”, a prenosi “Blic”.

Policija je u njihovu kuću upala u četvrtak, 12. aprila, kada je privela muškarce za koje se pretpostavlja da su obavljali razne poslove u dvorcu “Ebenfurt”, gde živi ovaj bračni par.

Osmorica pronađenih ilegalnih radnika uhapšeni su i proterani u svoje države, uz zabranu ponovnog ulaska u Austriju.

Anton Bjelić, suprug i menadžer Dragane Mirković, rekao je da zna da su radnici uhapšeni, kao i da su oni te nedelje bili u inostranstvu.

- Ne znam šta je zapravo u pitanju. U svakom slučaju, to nisu naši ljudi, mi sve radimo po zakonu. Za poslove u zamku sam angažovao brojne austrijske firme koje sve imaju zvaničnu dozvolu za rad, ali nije moj posao da kontrolišem da li neke od njih na crno zapošljavaju ilegalne radnike – rekao je Bjelić.

Dvorac Ebenfurt, koji je uvršten u kulturno nasleđe Austrije, od februara 2010. godine u vlasništvu je Dragane Mirković i Bjelića.

Dvorac se prvi put pominje 1160. godine. Tada se sastojao samo od jednog tornja, a danas ima četiri tornja visine 35 metara i prostire se na 12.000 metara kvadratnih, sa imanjem veličine hektar i po.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Lionel Mesi sa devojkom
Lionel Mesi postaje tata?

  Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi će uskoro postati tata. Njegova devojka Antonela Rokuzo navodno je trudna. Iako već godinama...

Close