Počele Zimske olimpijske igre

Aktuelno, Vesti, Zabava — By on February 13, 2010 6:32 pm

Olimpijske igre u VankuveruZimske olimpijske igre svečano su otvorene u Vankuveru, u kome će se nešto više od 2.500 sportista iz 82 zemlje takmičiti do 28. februara, prenele su svetske agencije.

“Proglašavam otvorenim Igre u Vankuveru, 21. Zimsku olimpijadu”, rekla je na otvaranju generalna guvernerka Kanade Mikael Žan pred oko 60.000 ljudi na stadionu BC Place, posle spektakularne i vesele ceremonije otvaranja. Ceremonija je bila posvećena i sportisti iz Gruzije koji je poginuo na treningu na dan otvaranja Igara. Srbiju predstavlja 10 sportista – troje alpskih skijaša, biatlonac, dvoje nordijskih skijaša i bob četvorosed.

Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igaraFavoriti za osvajanje najviše medalja su Nemačka i SAD, prvi i drugi po broju medalja sa prethodnih Olimpijskih igara u Torinu, kao i domaćin Kanada, koja je javno objavila da sada želi da osvoji najviše medalja.

Našim sportistima želimo puno sreće!

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
JK se ipak seli u London

Nakon dosta pisanja u medijima o potencijalnom preseljenju Jelene Karleuše u London, ona je napokon potvrdila vest. Pevačica nakon koncerta...

Close