Novi Sad dobija ulicu Tome Zdravkovića

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on November 22, 2013 11:49 am

 

Gradska komisija za nazive delova naseljenih mesta usvojila je predlog da jedna od novih ulica na Adicama ponese ime pokojnog pevača Tome Zdravkovića.

Ukoliko gradski parlament izglasa ovu odluku, tabla sa imenom Tome Zdravkovića mogla bi da osvane u ulici koja trenutno nosi naziv “Nova 3″ početkom naredne godine.

Odbornica Branka Bežanov, koja je podnela ovaj predlog, kaže da je ideja da Novi Sad u budućnosti dobije celinu koja će predstavljati omaž umetnicima.

“U neposrednoj blizini Nove 3 je Ulica Janike Balaža, a ostali predlozi će biti dopunjeni velikim imenima novosadske muzičke scene poput Mladena Vraneševića, Branka Andrića Andrle, Mitra Subotića Sube, kao i prvog novosadskog radijskog pevača Nestora Gabrića”, kazala je Bežanov.

Toma Zdravković (1938 – 1991) jedan je od najpoznatijih i najslavnijih pevača srpske narodne muzike. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i danas veliki hitovi.

Neke od najpoznatijih su: “Da l’ je moguće”, “Danka”, “Dotak’o sam dno života”, “Kafana je moja istina”, “Prokleta nedelja” i mnoge druge.

(021.rs)

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Džesika Alba
Kome bolje stoji? Džesika Alba vs. Kristal Ren

  Spoj duge glamurozne suknje i posve obične košulje ili majice totalno je zaveo svet poznatih. Istu suknju ponele su...

Close