“Fijat” predstavlja model “500L”…

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on February 2, 2012 3:13 pm

 

Torinska kompanija “Fijat” objavila je prve fotografije dugoočekivanog “Fijatov” modela “500L”, do sada poznatog pod nazivom “l-zero” (l-zero), koji će se sklapati u fabrici u Kragujevcu.

Skraćenica “L” iz naziva “500L” potiče od reči “lardž” (veliki), što znači da je reč o produženoj i povećanoj verziji modela “500″.

Reč je o petosedu koji je dug 4,14 metara, širok 1,78, a visok 1,66 metara. Unutrašnjost obezbeđuje više prostora. Po karakteristikama kabine, podseća na na model “600 multipla”, a italijanska štampa piše da je reč o malom kompaktnom višenamenskom vozilu.

Model automobila će zvanično biti predstavljen 6. marta na Salonu automobila u Ženevi.

Kako je “Fijat” najavio, model je “namenjen svima koji cene italijanski stil u kombinaciji sa raznovrsnošću, koja nastaje iz funkcionalnog dizajna i inovativne tehnologije izrade motora”.

Nakon premijere u Ženevi, prodaja modela “500L” u Evropi počeće u poslednjem kvartalu 2012. godine, a početna cena biće 16.000 evra.

Novi “Fijatov” automobil praviće se u dve benzinske verzije (dvocilindrični “tvin-er” od 0,9 litara i 1,4-litarski) i jedan 1,3-litarski dizel (multidžet II).

Najavljena je i izrada kabriolet i “abart” verzije.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Lady Gaga
Lady Gaga želi dete veštačkom oplodnjom

  Američka pevačica Lady Gaga rekla je da traži nekoga ko će putem veštačke oplodnje postati otac njenog deteta. Ona...

Close