Objavljena monografija o Seki Sablić

Kultura, Zabava — By on May 30, 2012 6:52 pm

 

Udruženje dramskih umetnika Srbije predstavilo je danas monografiju o glumici Jelisaveti Seki Sablić, dobitnici Nagrade za životno delo “Dobričin prsten” za 2010. godinu.

Seka Sblić je na promociji monografije u Ateljeu 2012, rekla da ova knjiga obeleževa njen vrh glumačkog puta.

“Svesna sam da sam ovom monografijom označila najveću tačku svog glumačkog puta i da sam podelila životnu priču sa celim svetom, iako do sada to nisam želela”, istakla je Sablić.

Ističe kako glumci ne mogu biti dobri ako ne stiču zanat u pozorištu, jer je tržište sa televizijom, filmom mnogo suženo i ponuda je jako mala da biti “nastajao kao glumac”.

“Važno je da biti u teatru, postati glumac, a potom sve ostalo su filijale gde se gotov proizvod iznajmljuje”, rekla je Seka.

Ove godine se obeleža i 30 godina filma “Maratonci trče počasni krug”, na koji je Sablić ponosna i naglašava da taj film nije progazilo vreme, kao i da se nisu pojavili toliko dobri filmovi koji bi ga zamračili.

Monografiju o Seki Sablić su priredili Zoran Jovanović i Tamara Bijelić, a izdavanje je finansijski pomoglo Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

Prethodnih godina udruženje je izdalo monografije o Mati Miloševiću, Mariji Crnobori, Ljiljani Krstić, Petru Kralju, Oliveri Marković, Radu Markoviću, Stevanu Šalajiću, Miri Banjac, Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, Stevi Žigonu, Miši Janketiću, Petru Banićeviću, Svetlani Bojković, Bori Todoroviću, Kseniji Jovanović, Predragu Ejdusu i Vojislavu Brajoviću.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Rihanna i Dzej Ar Smit
Rihanna ima novog dečka?!

  Popularna pevačica Rihanna ima novog dečka, tvrde američki mediji. Lepa pevačica sa Barbadosa prošli vikend je provela u društvu...

Close