Monika Seleš objavila autobiografiju

Zabava — By on January 22, 2012 7:31 pm

 

Autobiografija Monike Seleš “Forhendom preko mreže života” svojevremeno najbolje teniserke sveta i prve igračice sa ovih prostora kojoj je to i pošlo za rukom objavljena je i na našim prostorima u izdanju “A-Z BOOK”.

“Forhendom preko mreže života” prati rane uspehe Monike Seleš na teniskim terenima gde je, sa 16 godina, postala najmlađi pobednik u istoriji Rolan Garosa.

Tri godina je dominirala svetskim tenisom, naizgled nezaustavljiva, sve dok joj obožavalac njene sportske suparnice, Nemice Štefi Graf, nije zario nož u leđa za vreme meča u Hamburgu i time promenio njen život iz korena.

U knjizi Selešova piše i o povratku igri koju je volela, kritikama trenera i medija zbog viška kilograma, mukotrpnim treninzima i suočavanju same sa sobom.

“Albert Ajnštajn je rekao da je ludilo kada stalno ponavljaš istu stvar i očekuješ drugačiji rezultat. Volela bih da sam obratila malo više pažnje na te reči. Kad sam imala 19 godina, moj život se okrenuo naopačke i sledećih deset godina nalazila sam se u kandžama ludila koje je iz tog događaja proizašlo”, piše Selešova u uvodnom tekstu knjige.

 

Tags: , , , , , ,

1 Komentar

  1. brýle says:

    Steta, bila je legenda da je onaj slepac nije povredio ko zna gde bi joj bio kraj!!

Ostavite komentar


Read previous post:
Crvena boja donosi radost i tera zlo

  U proslavi Kineske nove godine, koja će početi 23. januara, crvena boja je neizostavna, kao i crveni lampioni -...

Close