Čokolada od šest tona za Ginisa

Zabava — By on October 13, 2011 4:52 pm

Najveca čokolada na svetuU gradiću Derbšajer u istočnoj Engleskoj jedan Englez je ostvario dečački san – napravio je najveću čokoladu na svetu za koju mu je inspiracija bio film “Čarli i fabrika čokolade”.

Za pravljenje čokolade teške tačno 5.827 kilograma bilo je potrebno oko deset sati, a u njenom stvaranju je učestvovalo 50 radnika. Prethodni svetski rekord držala je jedna fabrika iz Čikaga u kojoj je prošlog septembra napravljena čokolada teška 5.529.

“Krivac” za pravljenje čokolade za Ginisa je Pol Bel koji radi u odeljenju za karamele, ali je oduvek želeo “Čarlijevu čokoladu”.

“Omiljeni film iz detinjstva mi je ‘Čarli i fabrika čokolade’ i u jednoj od scena se pojavljuje velika čokolada koja se smanjuje. Bilo bi lepo kada bismo mogli da napravimo tako veliku čokoladu što smo konačno i uspeli.”

Slava najveće čokolade neće trajati dugo, jer će biti izlomljena na komade koji će završiti u prodavnicama slatkiša, a novac od prodaje će otići u humanitarne svrhe.

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Saveti za zaštitu od gripa

Predlažemo šta možete uraditi kako biste sebe zaštitili od virusa i prehlada. SVEŽE NAMIRNICE Jedite što više svežih namirnica u kojima...

Close