Zbog vulkana na Islandu moguće odlaganje sahrane poljskog predsednika

Hollywood i svet, Najsvežije vesti, Vesti — By on April 16, 2010 1:17 pm
Poljski predsednik Leh Kačinjski

Poljski predsednik Leh Kačinjski

Jučerašnja erupcija vulkana na Islandu podigla je ogromni oblak prašine nad Evropom i zaustavila vazdušni saobraćaj. To bi moglo i da odloži sahranu poljskog predsednika Leha Kačinjskog koja je u nedelju na Krakovu.

Tela predsednika Kačinjskog i prve dame Marije, ne bi mogla da se prebace avionom iz Varšave, a na sahranu ne bi došli ni najviši zvaničnici iz oko 70 zemalja.

Šef poljske diplomatije Radoslav Šikorski danas je izjavio: ” Tek tokom dana znaćemo da li komplikacije u vazdušnom saobraćaju predstavljaju prepreku za održavanje sahrane, zbog toga što se sa Islanda nad Evropom premešta oblak vulkanske prašine. Odluku će doneti službe odgovorne za bezbednost”.

Jacek Sašin iz predsedničke kancelarije izjavio je: ” Ako ne bude moguće da dođu inostrane zvanice ni da se avionom iz Varšave u Krakov prebace tela predsednika i prve dame, to može da dovede do odlaganja sahrane”.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ženski parfemi – Kenzo: Flower by Kenzo Essentielle

Parfem Flower by Kenzo lansiran je 2000. godine. Jedinstvena olfaktorna kreacija Alberta Moriljasa promenila je svet cvetnih mirisa i ubrzo...

Close