Snažan zemljotres pogodio Čile

Hollywood i svet, Najsvežije vesti, Vesti — By on February 27, 2010 5:33 pm

ČileU snažnom zemljotresu jačine 8,8 stepeni Rihterove skale, koji je jutros pogodio Čile, poginulo je najmanje 78 ljudi.

Kako javlja B92, zbog nestanka struje i prekida telefonskih veza, vlasti Čilea i dalje ne raspolažu pravim informacijama o razmerama štete. Ovaj zemljotres osetili su i stanovnici Argentine, a trenutno su na snazi upozorenja o opasnosti od cunamija koja su izdata za Havaje, Australiju i sve pacifičke zemlje.

Predsednica Čilea Mišel Bačele izjavila je da se broj poginulih posle zemljotresa, čiji je epicentar bio oko 115 kilometara od Konsepsiona, drugog po veličini grada u državi u kojem živi više od 200.000 ljudi, popeo na 78 i da i dalje raste. Zbog toga je u centralnom delu države proglešeno vanredno stanje.

“Ovo je bio razorni zemljotres posle kojih je usledilo nekoliko manjih potresa”, izjavila je predsednica i pozvala svoje sunarodnike da ne paniče. Ona je dodala da i pored svega sistem funkcioniše i navela da država u ovom trenutku čini sve što može da pomogne.

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
VIP Veliki Brat: Balkan Song Contest je završen (video)

U četvrtak veče ukućani VIP Velikog Brata završili su vrlo zanimljiv zadatak. Oni su nastupili u grupama na Balkan Song...

Close