Modni magazin se izvinio zbog rasističkih slika Abramovičeve devojke

Moda i lepota, Modne novosti i trendovi — By on January 22, 2014 6:11 pm

 

Magazin “Buro24/7″ koji je objavio fotografiju na kojoj devojka Romana Abramoviča sedi na crnoj manekenki, izdao je zvanično izvinjenje svima koje su uvredili.

Daša Žukova pozirala je za ruski modni magazin, ali je izazavala buru negativnih komentara i optužena je za rasizam, kao i da je unazadila ceo žesnki rod. Iako je zapravo sedela na lutki, to nije umanjilo negativni publicitet.

Daša Žukova

Magazinu “Buro 24/7″ nije preostalo ništa drugo osim da izda zvanično saopštenje.

“Dragi svi, tim magazina “Buro 24/7″ bi želeo da izrazi svoje najiskrenije izvinjenje svima koje smo uvredili. To apsolutno nije bila naša namera. Mi smo lično protiv svakog oblika ženske i rasne diskriminacije, i kao i protiv svega što može da naudi nečijim pravima. Mi volimo, poštujemo i ugledamo se na ljude bez obzira na njihovu rasu, pol i socijalni status. Stolica na fotografiji je trebala da bude samo deo umetnosti, koje je napravio britanski umetnik Alen Džons, a ne kao neka forma rasne diskriminacije. U našim očima svi su jednaki, i sve vas volimo”, napisala je na svom Instagramu Miroslava Duma, odgovorni urednik ovog lista.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Njujork
Google zna gde ste putovali

  Objavljena je lista gradova koji su najčešće tagovani na fotkama koje su napravili Google korisnici. Grad sa najviše tagove...

Close