Marama – šik letnji detalj

Moda i lepota, Modne novosti i trendovi — By on August 18, 2010 7:17 pm

Nijedna Francuskinja ili Italijanka koja drži do sebe ne može da zamisli da u svom ormaru nema neku zanimljivu veliku svilenu maramu, koja se može nositi na razne načine.

Zato vam predlažemo nekoliko varijanti kako da ovaj aksesoar − simbol stila kom nisu odolele ni Grejs Keli ni Madona, postane deo i vašeg stajlinga.

marama stil

BLUZA

Savijte četvorougaonu maramu po dijagonali, tako da dobijete trougao, a onda krajeve vežite na leđima, negde u visini struka. Vrh trougla treba da bude okrenut ka gore. Zatim odvojte vrhove trougla i vežite ih oko vrata. Ako krajevi imaju dužinu, upletite ih ili uvežite nekom zanimljivom ogrlicom koja će neobavezno visiti niz leđa.

TOP

Ako želite da napravite nešto slično gornjem delu kupaćeg kostima, savijte maramu u trougao postavljen preko grudi, sa vrhom na dole. Krajeve na leđima ukrstite, još jednom obmotajte oko sebe i vežite odmah ispod grudi. Vrh trougla možete zavući ispod vezanih krajeva.

KAO POJAS

Maramu možete nonšalantno vezati oko struka i prikačiti nekim interesantnim brošem. Tako možete farmerkama dati džipsi šarm koji je u trendu ovog leta

DETALJ U KOSI

Marama oko glave i par velikih tamnih naočara učiniće da izgledate kao “dama iz visokog društva”. Setite se samo Džeki Kenedi ili Odri Hepbern, koje su maramu često koristile kao aksesoar za kosu. Možete je uvrteti ili presaviti i vezati kao traku ili je savijte u oblik trougla, ukrstite ispod brade, a onda krajeve obavijte oko vrata i vežite pozadi. Sve što vam treba posle toga je zgodan momak u kabrioletu.

marama stilSARONG

Ovaj zanimljivi letnji detalj za plažu može se na razne načine napraviti od marame. Najjednostavnija seksi varijanta je da ga vežete na kukovima oko vašeg bikinija.

JEDNOSTAVNO − KAO MARAMA

Marama vezana neobavezno oko vrata u dva čvora daće dozu elegancije svakoj odevnoj kombinaciji. Možete je prebaciti preko ramena i krajeve vezati sa strane, što će vam osigurati šik izgled, dok će marama vezana oko ručke torbe potpuno izmeniti njen izgled.

Drage dame, probajte i vi da maramu iskoristite kao idealan modni detalj. Sigurno ćete biti trendi, dama od stila, i na pravi način uneti letnju notu u vaš stajling.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Počinje Beer Fest u Beogradu

Na Ušću u Beogradu sve je spremno za pet dana dobrog piva i muzike. Belgrade Beer Fest počeće u sredu,...

Close