Pet jednostavnih koraka za blistavu i čistu kuću

Kuća, Lifestyle — By on March 25, 2010 4:42 pm

čistoćaSvaka žena voli da joj je kuća blistava i čista. Kuhinja, podovi, i kupatilo redovno se čiste. Međutim, postoje stvari u kući koje ne zahtevaju čišćenje svake nedelje, ali im svakako treba posvetiti pažnju.

Sa vama delimo pet saveta za čistoću:

1. STARE NAJLON-ČARAPE ODLIČNO ČISTE PRAŠINU

Navucite staru najlon-čarapu na ruku jer je ona idealna za upijanje prašine. Deluje antiseptički, a prašina ostaje u njoj.

2. SODOM BIKARBONOM IZBELITE ŽALUZINE

Jednom ili dva puta godišnje njima je neophodno temeljno čišćenje. Otvorene ih potopite u toplu vodu sa šakom sode za pranje. Posle 10 minuta istresite ih i vlažne okačite.

3. PASTOM ZA ZUBE UKLONITE FLEKE

Fleke od hemijske olovke na odeći lako ćete skinuti ako na njih nanesete pastu. Isperite posle desetak minuta i perite uobičajeno.

4. ŠTAPIĆIMA ZA UŠI PAŽLJIVO PREBRIŠITE TELEFON

Aparat možete svake dve-tri nedelje očistiti sredstvom za čišćenje stakla. Nedostupna mesta očistite štapićima za uši. Ako je neko u porodici bolestan, slušalicu češće čistite dezinfekcionim sredstvom ili maramicama, najbolje odmah pošto je bolesnik upotrebi.

5. NAPRAVITE RED U VELIKIM FIOKAMA

Prazne kartonske kutije od cipela upotrebite za pregrađivanje velike fioke. Kutije poređajte jednu do druge bez poklopca i imaćete odvojene pregrade.

Nadamo se da će vam ovi saveti koji su izvodljivi u svakoj kući poslužiti da vaša kuća blista od čistoće.

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Udaje se voditeljka emisije ” 48 sati svadba”

Voditeljka popularne emisije na nacionalnoj televiziji, "48 sati svadba"- Irena Spasić se udaje! Pored velikog broja organizovanih venčanja svi su...

Close