Serija “Čari” će se snimati u Srbiji

Aktuelno, Hollywood i svet, Vesti — By on May 28, 2014 1:40 pm

 

Krajem godine u Beograd bi trebalo da doputuju holivudski glumci zbog popularnog televizijskog projekta.

Jedna od najvećih medijskih korporacija, američki TV gigant CBS planira da u Srbiji snima novu sezonu hit serije “Čari”. Kako saznaje “Blic”, producenti su blizu dogovora sa ovdašnjim kolegama da nove epizode serije na čelu sa holivudskom zvezdom Alisom Milano snime u našoj zemlji.

Atraktivne lokacije i povoljni uslovi za rad, uz kvalitetne domaće filmadžije, samo su neke od prednosti koje strane produkcije žele da iskoriste.

“Hit serija o dobrim vešticama uskoro će snimati kod nas. U američkim medijima pisalo se o povratku “Čari” na televiziju, ali nije bilo poznato da će se upravo u Srbiji snimati nove epizode. Međutim, izvesno je da će krajem godine prva klapa nove sezone pasti u Beogradu. Jedino se čeka da se stranim filmskim radnicima u Srbiji odobri povraćaj takse za snimanje. U narednih godinu dana državna kasa može da bude punija za više od 1,5 miliona evra samo od poreza za snimanje filmova holivudske produkcije”, navodi Blic.

Zbog nevraćanja takse u poslednjih pet godina neke filmadžije iz sveta su nas zaobilazile, pa je država po procenama stručnjaka iz Srpske filmske asocijacije izgubila najmanje 100 miliona evra.

(Blic)

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Branka Nevistic
Udaje se Branka Nevistić

  Poznata voditeljka Branka Nevistić (44) udaće se za dugogodišnjeg partnera Branislava Grujića u Veneciji. Venčanje nekadašnje voditeljke na televiziji...

Close