Kim, Naomi i Tom slave Božić danas

Aktuelno, Hollywood i svet, Vesti — By on January 7, 2014 7:34 pm

 

Kim KardašijanNeke od najvećih holivudskih zvezda slave rođenje Hristovo 7. januara. Neki su pravoslavnog porekla, a drugi su u ovu veru prešli zarad ljubavi. Kim Kardašijan, Tom Henks, Naomi Kembel proslavljaju danas najradosniji hrišćanski praznik.

Božić po julijanskom kalendaru slave i neke od najpoznatijih holivudskih zvezda. Dok su neki rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera, piše portal Kliks.ba.

Tako je rijaliti zvezda Kim Kardašijan, koja je rođena u Los Anđelesu, poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Zvezda je priznala da obeležava ovaj praznik, a čak je prošle godine na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Četrdesetogodišnja lepotica Naomi Kembel takođe proslavlja Božić 7. januara. Rođena je u Londonu, majka joj je sa Jamajke, a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom čuvena manekenka je postala vernik Ruske pravoslavne crkve. I slavnog glumca Toma Henksa, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je naterala da pređe u pravoslavnu veru.

Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja.

“Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca”, rekao je Tom.

(RTS)

 

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Božić
Vernici slave Božić

  Vernici pravoslavnih crkava koje poštuju Julijanski kalendar proslavljaju danas Božić, dan rođenja Isusa Hrista. Na Božić hrišćanske crkve slave...

Close